Descoperă zborul

10410626_805058376180596_97539313296132715_nBazele Aeroclubului României au fost puse în 1921, iar instituția, de tradiție, a devenit o emblemă a României ca națiune. Aptitudinile pentru o carieră in aviție reprezintă unul din elementele ce nu pot fi cumparate. De aceea, Aeroclubul României organizează gratuit, pe bază de selecție prin examen, cursuri inițiere, pregătire și perfecționare în zbor pentru copiii cu vârsta de pana la 23 de ani inclusiv. Dăm astfel posibilitatea copiilor cu aptitudini desăvârșite de zburători, să învețe să zboare, ca mai apoi sa reprezinte cu onoare România, la spectactacolele aeriene de înalta acrobație sau oriunde în lume ca piloți de aeronave comerciale. Consideram că investiția în educație este cea mai potrivită și cu efecte pe termen lung, alegere.
De asemenea, la Aerodromul Clinceni, puteți urma și contra cost, cursuri pentru brevetarea ca pilot pentru aeronave ultraușoare motorizate, licența de pilot privat, brevetul de pilot planor, balon cu aer cald sau chiar brevetul de parasutist. Cu cei mai experimentați instructori, vă puteți aduce mai aproape și apoi împlini, visul de a zbura.


  • Obţinere licenţă PPL(A)
  • Obţinere licenţă pilot avioane ultrausoare motorizate
  • Obţinere licenţă pilot planor

servicii aerodrom clinceniN-ai mai zburat cu un avion monomotor? Sau poate vrei să testezi performaţele unui Zlin 142, cu motor M 337 AK de 210 CP, cu 6 cilindri în linie, pas variabil, compresor, echipat și pentru zbor de noapte.

Programele de trecere pe Aeronavele Aeroclubului României variază, conform manualului de instruire, în funcție de experiența ta de zbor. Pentru detalii despre costuri, durata programului și planificarea la zbor  apasati aici.

Indiferent că eşti sau nu un împătimit al sporturilor extreme, un pasionat de aviație sau o fire dinamică și dornică să încerce lucruri noi, te așteptăm la aerodrom să-ţi arătăm înălțimile şi să simți cu adevărat zborul. Aproape sigur vei dori să experimentezi din nou plutirea printre nori sau poate vei dori sa faci cadou celor mai buni prieteni un zbor minunat de agrement, într-o după-amiază strălucitoare de vară, înainte de apus! Toate celelalte informații despre pașii ce trebuie urmați în funcție de ceea ce doriți, le puteți obține venind direct la aerodrom sau adresându-ne o întrebare pe pagina noastră de facebook.


  • Programe de trecere în clasă pe Aeronavele Zlin 142 şi Zlin 526/726
  • Prelungire calificare SEP
  • Obţinere calificare suplimentară de zbor acrobatic
  • Obţinere calificare suplimantară de tractare planoare
  • Zboruri de agrement

parasutismPe Aerodromul Clinceni au fost stabilite de-a lungul timpului o serie de recorduri naționale și internaționale la parașutism. Atât Lotul Național cât și alte echipe private de parașutism se antrenează aici și beneficiaza de cele mai bune condiții de zbor. Prin însuși statutul Aeroclubului României, acesta se angajează să sprijine aviația sub toate formele ei și să se mențină o instituție de prestigiu. Puteți deci, încerca aici, sub îndrumarea instructorilor parașutiști ai Aeroclubului României și aceasta formă senzațională de aviație – parașutismul. Tot ce trebuie să faceți este sa ne contactați și să programați saltul dumneavoastră. Veți ramâne impresionați și veți dori din nou sa reurcați cu avionul pana la 4000 de m, să plonjați prin norii pufoși și să simțiți libertatea absolută. Și asta nu e tot. Momentele saltului și zâmbetele dumneavoastra de bucurie vor fi filmate de un alt parașutist și vor fi cu sigurantă savurate de prietenii dumneavoastră de pe Facebook sau Tweeter, dupa ce le veți afișa !


  • Salturi cu paraşuta
  • Obţinere licenţă pilot paraşutist

Suntem mai aproape decât credeți

Aerodromul Clinceni este situat în Sud-vestul orașului București, delimitat de localitățile Cornetu și Clinceni, în apropiere de Bragadiru. Zona de câmpie și clădirile cu înălțime redusă din apropiere fac din acest aerodrom un loc ideal pentru activitațile aeronautice civile de aviatie generala și lucru aerian fiind utilizat în special de aviația ușoară (aeronave cu masa maximă la decolare mai mica de 5700 kg, pentru zboruri școală (cursuri de zbor), zboruri în interes propriu, zboruri particulare, inclusiv agrement, cantonamente și competiții aeronautice etc.. Calitatea pistei si facilitațile moderne fac ca acest aerodrom să fie o buna opțiune, pentru realizarea de zboruri școală, în raid, din orice loc din țară, către acest aerodrom, precum și a oricăror zboruri care necesită deplasare către și dinspre București.

Cum ajungeți la noi?

Fiind situat în apropiere de București, accesul este facil iar din oraș în aproximativ 15 minute puteți merge pe șoseaua București- Alexandria până în dreptul localității Buda, imediat după Bragadiru. Drumul de acces asfaltat, către dreapta, este semnalizat corespunzător. De aici, în 3 minute sunteți aproape de avioanele care decolează și aterizează și veți putea să încercați un zbor frumos, de neuitat!

Pista înierbată și de o calitate excelentă, este ideală pentru zboruri școală și pentru aviația sportivă. De asemenea lipsa obstacolelor pe direcțiile de decolare/aterizare este un element în plus pentru reușita acrobațiilor din spectacolele aeriene desfășurate aici. Orientarea pistei lungă de 1000 m este pe direcțiile 06 respectiv 24, cu posibilitatea de desfășurare simultană atât a zborurilor cu avioane ultraușoare, motodeltaplane sau avioane ușoare cât și a zborurilor cu planoare în remorcaj de mosor. Frecvența radio utilizată în zona de aerodrom este 128.300 Mhz. Printr-o simplă solicitare utilizand datele noastre de contact vă putem pune pune la dispoziție instrucțiunile detaliate de aerodrom, in special daca doriti sa efectuați un zbor dintr-o altă zonă a țării, către această destinație.

Aeroclubul României poate oferi pe Aerodromul Clinceni facilități de hangarare și cazare, precum si asistenta tehnica in functie de tipul aeronavei.

Detalii

Aterizarea pe Aerodromul Clinceni

Te gândești să aterizezi pe Aerodromul Clinceni? Click pe buton pentru mai multe informații.
Detalii