In atentia operatorilor ce utilizeaza Aerodromul Clinceni!

In urma verificării stării pistei, Aerodromul Clinceni se redeschide utilizării, dar momentan, pentru protejarea pistei, NU se vor efectua ture de pistă și se va evita manevrarea aeronavelor cu o roată blocată (frânată), sau frânări la viteze mari.

In sprijinul activitatii si pentru o buna informare, va anuntam orarul de functionare al aerodromului Clinceni , conform urmatorului program:

– VINERI 19.06.2020 – 12:30- 17:00
– SAMBATA 20.06.2020 – 09:00 – 19:00
– DUMINICA 21.06.2020​ – 09:00 – 18:00

Programul incepand cu ziua de LUNI 22.06.2020, va fi comunicat in timp util. 

IMPORTANT: 

SE VA UTILIZA PREPONDERENT PISTA 06R/24L. Contactati CZ  pentru instructiuni de operare.

Având în vedere măsurile de prevenire și raspandire a coronavirusului SARS-CoV-2, va rugăm sa minimalizati prezenta in incinta aeroclubului, rezolvând pe cât posibil atât partea contractuala cât și plățile în mediul online, prin coordonare cu serviciul de contabilitate (0732015038 – IRINA).

În incinta AT București este obligatorie:

– purtarea mastii de protectie care acopera atat gura cat si nasul.
– dezinfectarea mainilor la intrare.
– verificarea temperaturii, care nu trebuie sa depaseasca 37 grade.
– completarea unei declaratii pe proprie raspundere privind starea de sanatate.

 Tinand cont de noile modificari apărute în legislatie, incepand din acest an, la fiecare zbor va fi necesara furnizarea unor date suplimentare (ex.: numele complet al echipajului). 

NOTA: programul poate suferi modificari in functie de conditiile meteo sau datorita unor eventuale lucrari / interventii neprevazute la caile de rulaj sau la cele 2 piste, conform manualului de aerodrom si a reglementarilor in vigoare.

Operatorii au obligatia sa verifice daca detin contract de coordonare  cu Aeroclubul Romaniei  in vederea operarii pe Aerodromul Clinceni si daca este valid sau daca au achitat serviciile la zi catre A.R. conform  tarifelor aprobate .

In afara programului enuntat, Aeroclubul Romaniei nu poate asigura coordonarea activitatii pe Aerodromul Clinceni si nu poate emite acordul pentru desfasurarea activitatii de zbor. 
Aeroclubul Teritorial Bucuresti NU asigura zona de aterizare cu parasuta pe suprafata aerodromului.